2015. október 22., csütörtök

Test és lélek pallérozás meg kávé

Egy ország oktatási színvonaláról és az oktatáshoz való hozzáállásáról sokat elmond az, hogy egy csak kecskék, szamarak és gyalogosok számára járható földúton megközelíthető himalájai kis településről indulva valaki közgazdász tud lenni Sydney-ben.
Megnézném, hogy ez hány Borsod megyei falucskában élőnek sikerülne.
Amúgy mindenkitől azt hallom, hogy az egész világ tele van Indiából érkező programozókkal. Valamit tudnak.



Más.

Elvittem a gyereket maszek gerincdiagnosztikára. Saját zsebből kellett kipengetni az előzetes MR árát (nem volt kevés), majd újabb 12 ezret kellett fizetnem a szakvéleményért, ami túl sok újat nem tartalmazott az MR leíráshoz képest. Viszont azt mondták, hogy a helyzeten lehet javítani néhány egyszerű tornagyakorlat elvégzésével. Vártam, hogy azt a néhány egyszerű tornagyakorlatot akkor a diagnosztika után megmutatják, de nem, azt majd egy más alkalommal fogják 8 ezer jó magyar forintok újbóli elköltése után. Mindez persze tulajdonképpen nem is érdekes vagy újszerűen szokatlan. Ilyen díjakkal dolgoznak, aki nem akar állami egészségügyben javulni, készüljön fel jó kondiban lévő, egészségesen tömött pénztárcával.
Ám.
A rendelő várótermében volt egy kávégép. Voltak hűtők is üdítőkkel, mert sokan járnak oda tornászni, meg voltak mindenféle kiegészítő termékek úgy is mint müzliszelet, oktató videók, fitness gumilabdák. Természetesen pénzért árusították ezeket. Ami szerintem rendben is van. De a kávégépre, ami egy automata volt, szép sorban ki volt írva, hogy mi mennyibe kerül. A legdrágább kávé is 120 Ft körül volt. És mellette a szöveg, hogy a recepción kell érte fizetni.
Nem tudom ki hogy van ezzel, de felment bennem a pumpa. Jó, ne lássanak vendégül egy üdítőre ha már 8000 forintért tornázik ott az ember, bár lehet bérletet is venni, az sokkal kedvezőbb, az egyik bérlet 30, a másik 50 ezer forint, vagy így valahogy :D, szóval jó, ne lássanak vendégül üdítőre. No de egy rohadt kávé se fér bele?? 120 forintért? Időre mentünk, mégis vártunk fél órát. És nem, nem vagyok egy szarrágó, nem különösebben hat meg 120 forint elköltése, de az elv számít. Még a fodrászom is megkínál egy-egy kávéval, pedig közel sem fizetek neki 8 ezret alkalmanként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése