2015. október 26., hétfő

Friderikusz

Ha épp véletlenül elkapom, akkor nézem Friderikusz együtt alvós műsorát. Naszály Sándorról megállapítottam, hogy bár lófejű (savanyú a szőlő), de igen jó pasi, jó ember lehet, pedig annak idején semmilyen véleménnyel nem voltam róla, ill. nem is értettem, ki a fenének csinálnak olyan műsort amilyenben szerepelt. Tóth Gabi szimpatikus volt, bár élőben nehezen tudnám elviselni, most meg Rubint Réka.
Hááát. Az igazság az, hogy Réka sosem volt nekem rokonszenves. Elismerem, hogy sokat dolgoznak, de ez a műcici, szerintem túlzásba vitt testedzés, ez az egész tüncis-bünciskedés, meg egyáltalán, a termékeik, az életük, minden-minden nekem sok, ellenszenves, nem kedves, nem, nem.
Ám. Most az derült ki a nőről, hogy gyakorlatilag csak a férjéről és a gyerekeiről tud beszélni, de főleg a férjéről, hogy minden reggel 5-kor kel, ő viszi iskolába a kölköket, edzéseket tart, soha nem áll le, folyamatosan ügyintéz. És még mellette főz. És, hogy a világról annyit tud, amennyi a férjén keresztül hozzá lecsapódik. Olvasni nem olvas, mert az első oldal után elalszik, híreket nem néz, az is a férje reszortja. Látható volt, hogy Friderikusz ki akarta rántani ebből a csőlátásos állapotból, hogy hülyét akart-e belőle csinálni vagy csak szimplán kinyitni a szemét a világra nem tudom. De, hogy őszinte legyek... van ez a nő. Az egész élete a sportról meg a hozzá kapcsolódó vállalkozásukról szól. Mellette még három kiskorú iskolást nevel. Háztartást vezet, jó, nyilván bejárónő, miegyebek segítenek neki, de akkor is. Teljesen meg tudom érteni, hogy nincs ideje színházba járni, hogy kimarad a hírekből, hogy nincs ereje elolvasni egy oldalt sem. Tegye a szívére mindenki a kezét... mikor volt utoljára színházban? És mit olvasott? Milyen újságot néz végig? Milyen híreket hallgat? Szerintem ha az edzőteremben megkérdeznék 20 nőt, akik szintén dolgoznak és amellett járnak sportolni, nagy valószínűséggel hasonló válaszokat kapnék.
Elhiszem, hogy egy címlapokon oly sokat forgolódó, kissé (nagyon) irritáló (és meglehetős vagyonos) nőtől elvárná azt az ember, hogy még tájékozott, művelt és olvasott is legyen, de a nap neki is csak 24 órából áll. Nem okos? Nem. Istenkém. Kérkedik a vagyonával? Igen, mert úgy érzi - joggal -, hogy megdolgozott érte. Mellesleg Rubint Rékának hívják? Hordott a föld a hátán már nála irritálóbb alakokat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése