2016. március 9., szerda

Nőnap is megvót, mehetünk haza

Tegnap reggel az egyik nem közeli kollégám Facebookon - sejtésem szerint viccesnek szánva - azzal köszöntötte a nőket, hogy bár tudjuk, hogy a teremtés koronái a férfiak, de ezen a napon elismeri, hogy az élet sava-borsa a nők. Aztán megtekintettem (mint Kim Dzsung Un mikor néz valamit) a Fradi remekbe szabott és azóta az internetről is eltüntetett reklámfilmjét, szóra sem érdemes, de tényleg, legyen elég annyi, hogy a suttyó humornak is van alja, majd a párom köszöntött fel telefonon nőnap alkalmából és mondta, hogy ő nem is tudta, hogy ma nőnap van, csak látja, hogy mindenki virággal közlekedik, megkérdezte hát, hogy mire föl. Akkor gyors megnéztem, hogy 1917 óta ünnepli a világ ezt a napot, Mo-n 1946 óta, szóval a világnak volt majdnem 100 éve, de valahogy nem ment át az üzenet - úgy látszik.
Aztán a Gellért söröző honlapján nevezték Pipinek a nőket, mert szerintük mi más is lenne méltóbb ezen a napon, majd megkaptuk a céges és szakszervezetis ajándékot, mire a kollégám, aki este leváltott és aki még mindig meg tudta enni a karácsonyra a nők által vitt sütiket, szaloncukrokat, a kölcsönkapott kölnivel való húsvéti locsolkodás után képes mindig eltenni a csokitojásokat, szóval ő megjegyezte, hogy mire föl kaptuk mi ezt, de hát férfi nap miért is nincs, de majd szól jól a szakszervezetisnek...

Bassza meg, amíg a nők napja egy letudandó, a rohadt életbe, már megint virágot kell venni - ünnep és a férfiak jelentős része arra képes csak, hogy megegye a nők által készített ételeket, élvezze a nők által takarított lakás előnyeit és még az ágyban is élvezze a nők szolgáltatásait, addig szerintem rohadtul nem kéne ünnepelni ezt a napot. Mert ez nem ünnep. Pláne, hogy meg is kérdőjelezik a létjogosultságát, sőt, diszkriminációnak nevezik sokan, hiszen a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció.
Úgyhogy tegnap úgy gondoltam, hogy ha még egy hangot hallok, kibújik belőlem az állat. Amúgy  nőiesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése