2016. május 31., kedd

Osztálytalálkozó

Az volt nekünk nemrégiben, sok éves, gimis, konkrét évszámot ne is várjon tőlem senki, még magam sem hiszem el.
Egészen elképesztő volt, hogy lényegesen nem változott senki. Hogy a gesztusok, karakter nem változtak az nem meglepő, de külsőleg sem sokat. Egyáltalán nem rozzant, életbe belefáradt, elhízott és megkeseredett családanyákat láttam, akiket maga alá gyűrt a napi taposómalom (ez képzavar vagy elmegy?), hanem kívánatos, friss, erejük teljében lévő, karrierjük csúcsán álló nőket. Nem mondom, hogy nem volt egy-egy kivétel, de zömében, na.

A sajnálatos kivételek viszont ... mit mondjak... 2 sclerosis multiplex, az egyik lány nem jött el, de róla már huszonéves korában kiderült, nem is tudom, hogy állhat most, a másik lány tolószékben, róla 4 éve derült ki a baj, vagy tán 4 éve ül székben, ez nem volt egyértelmű, nagyon konkrétan utánajárni meg nem volt pofám. Aztán egy műtött mellrák meg két férj halála... Az egyik ugye az enyém, 8 éve, a másik 4 éve. :(

No de. Érdekes volt azért, hogy kit merre sodort az élet, ki, mivel foglalkozik. Az a lány, aki annak idején sugárzóan szexi volt, döglöttek utána a - nem korunkbeli - férfiak most időseket gondoz és kissé(?) szektásan vegán lett.
Aki velem együtt végezte el a lakberendező-képzőt és gyönyörűen rajzolt, aprólékos műgonddal és végtelen kreativitással és sokáig ebből is élt az most sérült gyerekekkel foglalkozik.
Aki annak idején sportolt és nem volt igazán nagy önbizalma, mára túl van a doktorin, egyetemen docens és már neki vannak hallgatói, gyönyörű karriert futott be. Magabiztos, okos, helyén van.
Meg persze volt olyan, aki annak idején is inkább a szépségével és pompás alakjával, sem mint az eszével tudott érvényesülni, ő most is ezt használja, amúgy remekül.
Meg olyan is volt, aki ugyanolyan fárasztó volt mint régen, csak most már hozzászokott, hogy mivel pozícióban van, meg is hallgatják. :)
Meg olyan is, aki a tizenéve történt eseményen siránkozik azóta is, de nem nézett szembe önmagával.

Meg vagyok persze én, aki mindezeket kellő rosszmájúsággal leírom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése